El passat divendres 3 de febrer de 2012 la Biblioteca Central de Terrassa va acollir la jornada “El impacte del Comerç Just al Nord i al Sud” coorganitzada per Alternativa3, cooperativa terrassenca de producció alimentària de Comerç Just, i Coopeagri R.L., cooperativa de Costa Rica productora de cafè i sucre de Comerç Just, i gràcies al suport de l’Ajuntament de Terrassa.
En el marc del 20è aniversari d’Alternativa3 i el 50è aniversari de Coopeagri ambdues entitats van celebrar aquesta jornada amb l’objectiu d’il·lustrar l’impacte i resultats de tots aquests anys de treball davant la presència de membres del moviment del Comerç Just de tot el món. Entre d’altres, a l’acte van estar-hi presents membres de diferents administracions públiques, organitzacions internacionals, Ong’s, importadores de Comerç Just, associacions de productors del Sud, mitjans de comunicació i públic en general.
La presentació i obertura de l’acte va estar encapçalada per la Sra.AouatifStitou, adjunta de direcció de l’Agència Catalana de Cooperació; Josep Moliné, director de Projectes de l’Agència Catalana de Joventut; i Josefina Soler, regidora de cooperació de l’Ajuntament de Terrassa.
Durant la primera part de la jornada es va comptar amb la participaciódel Sr. Sergi Corbalan, FairTradeAdvocacyOffice (Bèlgica) i el Sr. Lee Byers, Fairtrade International els quals van presentar la ponència sobre “El marc polític a nivell europeu i mundial. Relacions amb el Comerç Just”.
Posteriorment, el Sr. Antonio Baile, gerent d’Alternativa3; i el Sr. Pablo Cabrera, Faitrade Espanya, que ens van oferir una presentació sobre “Comerç Just, desenvolupament local i sostenibilitat ecològica”.
Durant la segona part de la jornada, la Sra. Carme Arolas, responsable de l’Espai de Concertació amb les Organitzacions de la Societat Civil va oferir-nos la seva visió sobre “Interrelació entre Administració Pública, Entitats locals i cooperatives del Sud de Comerç Just” mitjançant l’exemple del projecte Cafè Ciutat a diferents municipis de la província de Barcelona.
Finalment, la última part de l’acte va estar encapçalat per la presentació per part del Sr. Amado Castro, President de Coopeagri i Víctor Hugo Carranza, gerent general de Coopeagri de “L’impacte del Comerç Just cooperatiu en la comunitat de PérezZeledón de Costa Rica”. Per a contextualitzar el cas als assistents entre el públic va ser un plaer poder comptar amb la participació del Sr. Juan Enrique Juncá, cònsol de Costa Rica a Espanya.
La jornada va finalitzar amb un fantàstic dinar elaborat amb productes de Comerç Just ofert per l’ Escola d’Hostaleria Torre Mossèn Homs de Foment de Terrassa i amb la visita a la torradora de cafè d’Alternativa3, primera torradora de cafè de Comerç Just d’Espanya fundada el 1993.
La jornada va ser un èxit d’assistència i tothom qui va participar-hi va quedar molt satisfet dels resultats obtinguts. Un cop més el moviment de Comerç Just va donar una imatge de força i cohesió, projectant-se des de la nostre ciutat a la resta del món, i erigint-se com a alternativa d’economia social en un context de crisi econòmica global.
Mr. Lee Byers (Fair Trade International) presenta a Sergi Corbalán:
Sergi Corbalán: El marc polític a nivell europeu i mundial. Relacions amb el Comerç Just
El segell de Comerç Just a Espanya, per Pablo Cabrera, director de Fairtrade Espanya
Interrelació entre Administració Pública, Entitats locals i cooperatives del Sud de Comerç Just. Carme de Arolas Fonts, Responsable del Espai de Concertació amb les organitzacions de la Societat Civil de la Diputació de Barcelona
Primera part de la conferencia de Coopeagri: Impacte del Comerç Just cooperatiu a la comunitat de Perez Zeledon. Per Amado Castro, President de Coopeagri i Víctor Hugo Carranza, gerent general de Coopeagri
Segona part de la conferencia de Coopeagri: Impacte del Comerç Just cooperatiu a la comunitat de Perez Zeledon. Per Amado Castro, President de Coopeagri i Víctor Hugo Carranza, gerent general de Coopeagri
Deixa un comentari