El cafè de Comerç Just de Molins de Rei és un dels protagonistes de la guia de les Bones Pràctiques de la Cooperació Catalana publicada al maig del 2014. En aquesta edició, la guia es dedica al cafè ciutat, als municipis, que com Molins de Rei, tenen un cafè propi de Comerç Just. La vila és un dels 8 municipis catalans, que tenen un cafè propi de comerç just, i a finals d’any s’hi sumarà Cerdanyola del Vallès.
El dimarts 3 de juny, es va fer la presentació de la guia a la Federació Obrera, que és justament la imatge del cafè ciutat de Molins de Rei. L’acte va comptar amb representació del consistori municipal, l’alcalde, Joan Ramon Casals i la regidora de Cooperació, Jessica Revestido i de la Diputació de Barcelona, Ramon Castellano i també amb Núria Camps, directore d’AVALUEM.
La presidenta de l’Associació Comerç Just Molins, Rosa Maria Coso, va començar l’acte fent un repàs a la història de l’Associació Comerç Just, que va mantenir una botiga durant 12 anys a la Vila. Núria Camps va alabar la feina feta i especialment el projecte cafè ciutat de l’Associació, que va escollir el seu cafè i la imatge en un procés participatiu implicant la ciutadania. A més, va afirmar: “Sóc molt partidària de la cooperació municipal, de la participació des dels municipis a la solidaritat internacional, és un gran actiu pel país”. Per la seva banda, Joan Ramon Casals va expressar: “El Comerç Just intenta fer una societat millor. No és positiu que el productor sigui el menys beneficiat de la comercialització dels seus productes”.
A través del projecte Cafè-ciutat de l’entitat Alternativa 3 i la Diputació de Barcelona, Molins de Rei compta des de fa quatre anys amb un cafè propi de cultiu de Comerç Just amb barreja de grans de Costa Rica i Tanzània. Algunes de les persones responsables de les cooperatives que treballen en aquests dos països han visitat la vila en alguna ocasió. El cafè es ven actualment a la parada ‘Bo i Sa’ del Mercat Municipal, a la cansaladeria Elisa i al forn El Pont.